Nezařazené

Ako zabaviť dieťa v aute?

Cestovanie s dieťaťom je špeciálny druh cestovania. Na takejto ceste budete musieť predvídať milión malých vecí, z ktorých väčšinu  aj tak  nikdy ani  len neviete predvídať.

spící dítě
 
Hlavnou ťažkosťou však je samotná cesta, najmä ak budete musieť stráviť  veľmi dlhú dobu na ceste. Aby vaše  dieťa, ktoré určite  nie je zvyknuté na nútené obmedzenie svojej činnosti, by mohlo cestovné hodiny ľahšie znášať, musí byť vždy čímsi zamestnané , rozptýlené a hlavne sa musí baviť .
Všetko závisí aj od veku a záujmov dieťaťa, Kto iný, ak nie vy ho máte poznať ?
Zoberte mu do auta:
 

  • obľúbené knihy pre deti alebo nové fascinujúce príbehy – pre staršie deti, ktoré možno prečítať dieťaťu spolucestujúcim, alebo starším dieťaťom
  •  kartové hry alebo magnetické hry –  známe cestné verzie veľkých celovečerných obľúbených hier, kedy sa panáčiky, alebo rozprávkové postavičky pohybujú a predsa sa držia pomocou magnetu na podložke a nepadajú sústavne na zem.
  • samolepky, farbičky zaiste zabavia dieťa aspoň na chvíľočku
  •  zaujímavé bludisko, mozaiky a krížovky sú vhodné skôr pre väčšie deti
  • detské časopisy, v ktorých komiksy a príbehy sa striedajú s úlohami sú opäť vhodné pre predškoláka aj školáka
  • puzzle hry , ktoré nielen bavia dieťa, ale aj mu pomáhajú rozvíjať logiku a pozornosť

 
Riadenie vozidla je dobrá relatívna sloboda: v správnom momente sa môžete zastaviť, ísť von, zahriať a odpočívať, dostať sa  zo statickej polohy. 
Avšak dieťa v aute je naozaj viac obmedzené, vložené do detskej autosedačky, má upevnené popruhy, táto poloha nie je pre dieťa bežná a prirodzená  takže sa unaví oveľa rýchlejšie.

chlapec

V aute môžete  nechať dieťa počúvať svoje obľúbené rozprávky alebo pesničky v plnom rozsahu bez toho, aby ste rušili niekoho. Na zadné sedadlá sa dajú namontovať malé monitory, kde dieťa pozerá svoju obľúbenú rozprávočku , alebo pesničku Ak je v aute okrem vodiča aj niekto, s kým sa môže hrať, potom môže súťažiť v slovných alebo prstových hrách, rozprávať dieťaťu príbehy, spievať pesničky, dať jesť a piť.
 
Vodič tak pokojne šoféruje a môže sa plne sústrediť iba na cestu a nato, aby vás doviezol sťastne do cieľa.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup