Nezařazené

Život ako na hojdačke

Všetko kontrolovať nemôžete. Pokiaľ ste teda zarytý perfekcionista, tieto slová sa vám budú zrejme čítať veľmi ťažko, ale je to skutočne tak. Dajte si teda pozor, aby sa z vášho perfekcionizmu nestalo to, že budete ako generál, všetkých navôkol šikanovať a porúčať im. S takým človekom sa nikomu nežije príjemne.
Občas je dôležité zdvihnúť prísnu ruku, najmä ak vravíme o výchove detí. Ale v niektorých prípadoch je dobré aj nechať ich tak, nech spravia čo chcú. Verte, že najlepšie sa človek poučí z vlastných chý a v tomto prípade je úplne jedno, či má dotyčný 2 roky, alebo 50.

čokoláda

Spolu so svojím rastom a rýchlym vývojom si začínajú deti aj veľmi rýchlo uvedomovať, akú majú moc robiť, kaziť a meniť veci, čo sa im neuveriteľne páči. Všetko chcú brať do rúk, premiestňovať, skúšať, všetkého sa dotýkať. Jednoducho chcú vyskúšať všetko, čo im tento nový svet prináša. Niektoré veci je dobré nechať ich, nech sa poučia samé. Ak napríklad padnú na zadok, nebežte hneď k nim, aby ste ich zdvihli. Možno sa vám to bude zdať v takom malom veku smiešne, ale musia sa vedieť v živote postaviť sami! Keď ich zdvihnete prvý krát a potom aj druhý a tretí krát, jediné čo tým dosiahnete je to, že vaše dieťa bude nabudúce plakať a odmietať zdvihnúť sa samo, keď ich k tomu budete neskôr vyzývať. Taktiež to platí, ak im niečo napríklad spadne na zem. Musíte ich odmalička učiť, že im nik nič nedá len tak, pre pekné oči a preto sa musia naučiť byť samostatné.

otisk

Od malička ich treba učiť všetkým bežne zaužívaným zvyklostiam, a to pomaly, postupne a nenásilne, čiže po nich nekričte, ale im napríklad niečo obľúbené zoberte, kým si po sebe neupracú hračky. Neupratujte po nich všetko, aby si na to nezvykli. Vašou ďalšou možnosťou je skúsiť pomôcku, o akej sa píše na a tak ich udržať aspoň počas jedenia na jednom mieste.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup