Financie

Začnite zľahka, založte si občianske združenie

Začiatok býva ťažký, a každý raz musel nejako začať. Podnikanie a tým pádom aj zabezpečenie sa do konca života nie je len tak. Je to zdĺhavý proces a ktorého súčasťou je boj s nekonečnou byrokraciou. Hoci sa nejedná o podnikanie v pravom slova zmysle na začiatok nie je zlé vyskúšať si založiť občianske združenie a osvojiť si tak aspoň ako také princípy vedenia firmy. No ale aby to nebolo také jednoduché, na všetko je treba peniaze, no kde ich získať? Máte na výber z množstva možností ako sú napríklad tieto.

 úroky.jpg

Darovanie 2% z dane

 

Darovaním 2% z dane býva v tomto prípade najbežnejšou formou zárobku. V podstate ide o to aby vám čo najviac ľudí dalo 2% zo svojich daní pri ročnom zúčtovaní a je to. Tie peniaze aj tak zaplatia, ide len o to kde a komu pôjdu a tak argument že nebudú platiť keď nemusia tu absolútne neobstojí.

 

 

Verejné zdroje

 

Verejné zdroje sú najlepšia dojná krava aká vás môže počas podnikania stretnúť. Málokedy tento zdroj peňazí vyschne ak ste na tej správnej strane. A v prípade občianskeho združenia sa istotne nájde aj vo vašom okolí ochotný politik ktorý si rád potrasie ruky pred kamerami ako prispieva k rozvoju okolí a pomáha tak ľuďom. Navyše ak je nehnuteľnosť zapísaná pod dané združenie, je možnosť znížiť si na ňu daň. Obec či mesto tak môže urobiť všeobecne záväzným nariadením.

 

Zdroje zo zahraničia

 

Nemyslíme teraz uja Soroša. Ale máme na mysli skôr zdroje z Európskej únie. Tie je možné získať na základe operačného programu ktorých ne neúrekom. Od podpory sociálnych služieb až po podporu vzdelanie je takto možné získať dostatok peňazí na fungovanie vášho združenia.

 spoření.jpg

Členské príspevky

 

Nech si vaši členovia nemyslia že prídu do hotového a je vymaľované. Členstvo by malo samozrejme prinášať určité výhody aby bolo dosť lákavé pre nových členov. No na druhej strane sú určité veci ako napríklad poplatok za vedenie členstva ktorý by mali byť ochotný akceptovať. Takto si viete celkom jednoducho prilepšiť a neskôr sa môže z niektorých členov stať akcionári.

 

Sponzor

 

Nájsť si sponzora najme keď robíte niečo čo je viditeľne prospešné pre komunitu nie je vôbec problém Tak ako sa politik rád nechá fotiť pri podávaní rúk pri podpore vášho združenie. U firiem platí to samé. Predsa len vám určite nedajú žiadnu horibilnú čiastku, no veľké písmena a logo kto je hlavný sponzor určite bude.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup