Dom a byt

NAJMÚDREJŠIE ZVIERATÁ NA SVETE

Možno ste o nich už počuli alebo ste  ich videli v televízii. No nie všetko o nich vieme . Dnes a pozrieme na to , ktoré zvieratá majú viac rozumu ako človek.
To že pes dokážem vyskočiť aj niekoľko metrov do výšky už vieme ale aby sa vyšplhal na druhú a preskočil na druhú stranu takých je málo.

Pes ktorý dokáže normálne šoférovať auto je geniálni pes. Taký to pes ovláda točiť z volantom , stláčať pedále a preraďovať rýchlostné stupne. Dokázali by ste aj vy naučiť Vášho psa ovládať auto ?

jelen

Dajte šimpanzovi plachtu , a hádajte čo s ňou urobí ? Obviaže si obi dva konce na stromy a urobí si ležadlo. No nie je geniálny ? No pozor , aby mu držalo urobí si uzle ktoré by neurobil ani človek.

Mačka ktorá si dokázala poradiť so zamknutou bráničkou ? Áno je to tak , labkou tak dlho špekulovala až pokiaľ sa jej to nepodarilo, ešte mohla za sebou zavrieť.
Vták ktorý si dokáže urobiť vlastné hniezdo ? Nie sú vtáci geniálni ? aby sa mali kde vtáci uhniezdiť a porodiť mladé musia si hniezdo postaviť zo slamy a zo všetkého o nájdu vo svojom okolí.       
     

Možno si poviete že kozí sú hlúpe , ale nie je to tak. Dokážu na seba nahodiť vlek ktorý ťahá vozík a dokonca čakaj na svojho pána pokiaľ im nenasadia postroje ako na kone.

Ešte ostaneme pri vtáctve. Papagáj  ktorý si dokáže pustiť  vodu na kohútiku no to dokáže malo ktorý vták na svete.
No a čo tak krava ktorá dokáže pomôcť inej krave ? Krava sa zachytila obojkom o zábradlie a druhá ju ústami oslobodila. Čo poviete už ste to niekedy videli ja teda nie .

zvířata

No povedzte nie sú tie zvieratá šikovné ? Keď nie čo chcú musia si pomôcť tak ako vedieť a zapojiť rozum. No pozor niektoré zvieratá sú cvičené a dokážu to čo sa naučia. Napríklad pes zvládne aport, prosiť , papagáj zase dokáže rozprávať , mačka zas vie byť prítulná vtedy keď sa jedná o jedlo, a mnoho ďalších šikovných domácich zvierat ktoré chováte . 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup